Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Férfi nyakkenő

 

A történelem folyamán mindig többféle hosszúságú nyakkendőket hordtak, ezt az egyes korszakok divatja közvetlenül diktálta.

Szürke színű gyapjú nyakkendő vezetői dizájnnal

 

Ma az arany középút kétféle lehet: a nyakkendő épp a nyakrészig vagy félúton az övig érjen. 

”nyakkendőhossz”

Sok férfi él abban a tévhitben, hogy a modern külső egyenlő a keskeny vagy félkeskeny nyakkendőkkel, de az aranyszabály szerint a méret a legszélesebb részen pont akkora kell legyen, mint a kabát hajtókájának szélessége. Tekintsd meg az alábbi képet. ”nyakkendő
 

 

A nyakkendők tényleges megjelenésén kívül a választásnál számos egyéb tényezőt is figyelembe kell venni. Igyekeztünk, hogy átláthatóbbá tegyük a dolgot, így alább összeszedtük nyakkendőink anyagainak jellemzőit.
 
A selyem egy puha, fényes szálakból álló anyag, melyet igazi selyemhernyók szőnek. Ennek a természetes anyagnak köszönhetően a nyakkendő tökéletesen beállítható.
A selyemből készült nyakkendők egyedi színekkel és csodálatos fénnyel bírnak.
Vasalásuk azonban nem javasolt, illetve legfeljebb egy minimális hőbeállításon.
A más anyagú nyakkendőkkel összehasonlítva a selyem nyakkendők drágábbak.

Emellett a selyem kevésbé szereti a vizet és a foltokat.

Vékony barázdás mandzsettagomb- és nyakkendőcsíptető szett

 

Néhány nagyon meggyőző érv, miért is kéne kiegészítened a nyakkendőd egy nyakkendőtűvel!
 

 • Egy nyakkendőtű olyan pozícióban tartja a nyakkendődet, amely kissé feltűnő.
 • Az sem utolsó szempont, hogy így a nyakkendőd nem lóg bele a levesestányérodba...
 • Szeles napokon pedig egyenesen kötelező a szétfújt külső megakadályozásához!
 • Összefoglalva, egy apró tárgyhoz képest igen praktikus viselet.

 

Hol helyezzem el a nyakkendőtűt a nyakkendőmön?

A férfiak kísértésbe eshetnek, hogy nyakkendőtűjüket nagyon alacsonyan viseljék a nyakkendő távol tartására az ételtől; ilyen helyzetben érdemes inkább egy partedlit választaniuk, mivel a nyakkendőtű ilyen alacsony pozícióban hordva egyszerűen hülyén néz ki. A helyes divatstílus ezt másképp diktálja. Tekintsd meg az alábbi ábrát, ahol láthatod, hogy a nyakkendőtű helyes pozíciója a mellkasi zseb közepén vagy az ing 3. és 4. gombja között van. 

a nyakkendőtű helye

Mi a helyes nyakkendőtű-szélesség?

A nyakkendőtűk aprók, és soha nem lehetnek szélesebbek a nyakkendőknél, amelyet rögzítenek. Aranyszabály, hogy a nyakkendő szélességének háromnegyedét ne haladják meg. Az alábbi illusztráción látható a különbség.
helyes nyakkendőszélesség

 

 • A nyakkendőtűk kétféle módon rögzíthetőek a helyükre az ingeden:egy un. krokodil- vagy rácsúsztatós csipesszel.
 • Az összeillő kiegészítők viselete mindig preferált - pl., ha a karórád ezüstszínű tokozást kapott, a nyakkendőtűd és a mandzsettagombjaid esetén is elsődlegesen ez a szín domináljon.
 • A krokodilcsipeszek jobban a helyükön maradnak, de a drágább nyakkendők esetében érdemesebb megfontolni a rácsúsztatós nyakkendőtűket.

 

 

Tippek csokornyakkendőkhöz

Fényes pezsgőszínű egyszerű csokornyakkendő

 • Egy hagyományos nyakkendő bármilyen alkalom esetén lecserélhető egy csokornyakkendőre.
 • A csokornyakkendők igen hosszú történelemmel bírnak, amely akár egy remek beszélgetésindító téma is lehet.
 • Kompakt méreteik miatt igen extravagánsak lehetnek, legyen szó egyszínű, csíkos vagy pöttyös darabokról.
 • Amint a hagyományos nyakkendőknél, a csokornyakkendőknél is megkövetelt, hogy színben illeszkedjenek az öltönyhöz.
 • Egy csokornyakkendőnél méretezési arányszabály, hogy a szemeid külső szélénél szélesebb, de a fejed szélességénél keskenyebb kell legyen.

 

Csokornyakkendő megkötése


 

 

Azt mondják, az igazi férfiak saját maguk kötik meg a csokornyakkendőiket. Ami azt illeti, ez a szokás már 400 éve dívik, és a régi szokások nehezen halnak ki. Ez megmagyarázza a hagyományos vagy önkötő csokornyakkendők népszerűségét. 
 

Kék, apró pöttyös csokornyakkendő

 

Azok számára, akiknek nincs türelmük vagy idejük a tökéletes nyakkendőkötés kifejlesztésére az előre megkötött csokornyakkendőket is választhatják, melyek az állítható szíja körülöleli a nyakat a biztos rögzítésért. Nem is olyan könnyű megkülönböztetni egy helyesen hordott hagyományos és egy előre megkötött csokornyakkendőt egymástól! Valamint az előre megkötött csokornyakkendők olcsóbbak is tradicionális társaiknál.

 

A felcsíptethető csokornyakkendők egy másik alternatívát jelentenek azok számára, akik nem szívesen kötik meg maguk a csokornyakkendőiket. Sajnos elég könnyen kicsúsznak a helyükről, és teljesen hiányzik belőlük az a sikk, ami a hagyományos és az előre megkötött csokornyakkendőkben megvan.

Üreges fa csokornyakkendő

 

Ha egy klasszikus csokornyakkendő anyagára gondolunk, jó eséllyel a selyem ugrik be. Manapság azonban számos újfajta anyagot is használnak a gyártáshoz, beleértve néhány meglepőt is. Az újabb jellegű csokornyakkendők akár denimből, parafából és fából is készülhetnek, amely utóbbi a környezet miatti aggodalmat is kifejezi.

 

 

Forrás: